Hagyd otthon az előítéleteid és legyél izmosabb, hajlékonyabb, szebb egyszerre!

A balett az egyik a legjobb erősítő és hajlékonyságfokozó edzésmódszer. EVER. 

A balett 

A balett tipikusan az a tánctípus, ahol általános elképzelés, hogy a legjobb, ha minél korábban kezded, de lehetőleg már iskolával párhuzamosan írassanak be a szüleid egy balett órára. Ha pedig tényleg szeretnél sikereket elérni, már óvodában ismerd az alaplépéseket. Ellenkező esetben értelme sincs belekezdeni.

Te hogy vagy ezzel?

Mindig is tetszettek a balerinák? Csodálod a hajlékonyságukat, ahogy kecsesen táncolnak a színpadon? Irigyeled az elhivatottságukat? Ezzel szemben te gyengének és merevnek érzed magad? Szeretnél te is úgy táncolni, ugyanolyan szép, nőiesen izmos alakot? Mégsem fogalmazódott meg a fejedben egyszer sem, hogy bármikor kipróbáljad?

Én bizony szóról szóra így gondoltam.

 #storyalert

Egyszerűen csak nem tartottam magamat képesnek rá. Volt egy elképzelésem, hogy milyenek is a balett táncosok: hogyan néznek ki, hogyan öltözködnek stb. Nem éreztem a testalkatomat megfelelőnek, se elég elszántnak magamat. Beskatulyáztam a sportot és magamat is annyira, hogy elvetettem minden próbálkozás lehetőségét.

Ez egészen addig tartott, amíg meg nem ismertem Szandit.

Ezért is érzem annyira izgatottnak magam, hogy elmondjam: Szeptembertől az egyesülettel indítunk egy kezdő balett kurzust és én biztos, hogy ott leszek.

Miben különbözik ez más órától?

Mire számíthatsz egy edzésen?

Mozgás

Igazi kemény edzés, mely az egész testet átmozgatja és megdolgoztatja. Egyszerre képes fejleszteni a hajlékonyságot és az erőt. A tanórákon való görnyedés rendszerint hazavágja az ember természetes tartását így, mi igyekszünk nagy hangsúlyt fektetni, a helyes tartás elsajátítására.

Sikerélmény

Az edzéstervet úgy állítottuk össze, hogy mindenki megtalálja benne azt, amit keres. Több apró koreográfiát tervezünk megtanítani, de a koreográfiák között alapozó, erősítő, nyújtó órák is lesznek. Bármi miatt is jöttök hozzánk, itt megtaláljátok, amit kerestek!

Feltöltődés

Az edzéseken garantált a kikapcsolódás. Az oly gyakran használt 'flow' érzést nálunk megtalálod. A koreográfiák tanulása közben eszedbe sem fog jutni a munka, a suli vagy bármi más. Itt úgy fáradsz el, hogy utána tele leszel energiával.

Közösség

A jó edzéshez elengedhetetlen a jó közösség. Fontos számunkra, hogy ez ne csak az a hely legyen, ahova lejársz mozogni, hanem, ahol a barátaiddal együtt fejlődsz. Rengeteg közösségi programot szervezünk edzéseken kívül is legyen szó közös gyakorlásról, vagy egy pörgős esti buliról.

Ha szeretnéd kipróbálni kockázatmentesen, várunk szeretettel az ingyenes nyílt napunkon október 4-én!

Oktató

Pattke Szandi

Pattke Alexandra vagyok, de hívjatok nyugodtan csak Szandinak. 3 éves korom óta sportolok, több mindent kipróbáltam, de az úszás és a balett az, amit jelenleg is aktívan űzök. A balett 6éve része intenzíven az életemnek, csapatommal többször szereztünk arany minősítést, illetve sok fellépésen vagyunk már túl. Ez egy elég komplex műfaj. Egyszerre kell erősnek és izmosnak lenni, de ugyanakkor a mozdulatoknak lágynak, légiesnek és kecsesnek kell tűnniük. Egy-egy előadásban nemcsak a kombinációk rengeteg gyakorlása van benne, hanem sok óra izomerősítés/nyújtás is kell ahhoz, hogy minden mozdulat a helyére kerüljön. Óráimon szeretnék olyan erősítő, és jobb egyensúlyt eredményező gyakorlatokat mutatni, amelyek esetleg hasznotokra válhatnak egyéb sportok területén, illetve szeretném hogyha egy kis betekintést nyernétek abba is, hogyan is épül fel/zajlik egy balett óra.

Helyszín: 

Kezdő szintű órák:

Andreanum

5. kerület, Veres Pálné utca 19.

Időpont:

Vasárnap 19:00-20:00

Árak:

havidíj: 8000 Ft (tagoknak: 6000 Ft)

óradíj: 2500 Ft (tagoknak: 1800 Ft)

Iroda: +36 30 788 9551  foxhouse.info@gmail.com

Szandi: +36 20 950 7810 

Foxhouse Sportegyesület oldala:  www.foxhouse.hu

 

 

© 2020 Foxhouse. 

Adatvédelmi tájékoztató

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial