Capoeira Abolição

 A capoeira közel sem annyira idegen már tőlünk, mint 20 éve amikor megjelent Magyarországon. Mára egy igencsak népszerű sporttá nőtte ki magát, ahol a mozgás mellett a közösség is nagy szerepet kap. Maga a capoeira Brazíliából származik, ahol a rabszolgasorba taszított, elhurcolt törzsek tagjai fejlesztették ki, hogy meg tudják védeni magukat. Az idő elteltével természetesen sokat fejlődött, mire a 90-es években elindult világhódító útjára.
 

Mire számíthatsz nálunk?

Mozgás

Igazi kemény edzés, mely az egész testet átmozgatja és megdolgoztatja. Ügyelünk rá, hogy egyszerre fejlődjön a hajlékonyság és az erő, illetve az állóképesség. A gyerkőcök esetében sokat játszunk és nagy hangsúlyt fektetünk a mozgáskoordináció fejlesztésére és a brazil kultúra megismerésére.

Feltöltődés

Az edzéseken garantált a kikapcsolódás. Az oly gyakran használt 'flow' érzést nálunk megtalálod. A mozdulatok végrehajtása közben eszedbe sem fog jutni a munka, a suli vagy bármi más. Itt úgy fáradsz el, hogy utána tele leszel energiával.

Zene

Az órákon folyamatosan szól a zene. Főként tradicionális capoeirás zene, de nem ritka, hogy erősítés közben egy-egy sláger is megszólal. Mivel nagyon fontos eleme ennek a sportnak a zene, sokat szoktunk énekelni, közösen zenélni és a hangszerek használatát is megtanuljuk.

Közösség

A jó edzéshez elengedhetetlen a jó közösség. Fontos számunkra, hogy ez ne csak az a hely legyen, ahova lejársz mozogni, hanem, ahol a barátaiddal együtt fejlődsz. Rengeteg közösségi programot szervezünk edzéseken kívül is legyen szó közös gyakorlásról, vagy egy pörgős esti buliról.

Helyszín:

Jelenleg csak az NKE SE keretében végzünk capoeira oktatást. Kérlek látogassatok el a hivatalos oldalaikra.

Időpont:

Hétfő: 19:00 – 20:00

Péntek: 19:00 – 20:00

Oktatóink

Kiss Enikő capoeira workout akrobatika oktató
Kiss Enikő - E.Instructora Rosaflor
Magyar Zsolt capoeira workout akrobatika oktató
Magyar Zsolt - Monitor Cantor
João Novais da Silva - Mestre João

Elérhetőség:  +36307889551  foxhouse.info@gmail.com

Foxhouse Sportegyesület oldala:  www.foxhouse.hu

Capoeira Abolição oldala: www.acbf.eu

 

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial