Ovi capoeira

Azt mondják nem elég időben elkezdeni a sportolást, mégsem találsz ovisodnak sportfoglalkozást? Vagy ha igen,  nem igazán köti le  a gyerkőcöt az óra? Ha magatokra ismertetek, van egy igazán jó hírűnk: szeptembertől brazil harcművészeti kurzust indítunk a legkisebbeknek!! Mozgás, akrobatika, zenei képzés, egy idegen kultúra megismerése, és sok játék. Várunk minden 4-6 év közötti örökmozgó, vidám gyerkőcöt!

Mozgás

Az órákon az alap mozgásos gyakorlatokon felül, a capoeira alapmozdulatait sajátítjuk el közösen. Rúgások, védekező mozdulatok mellett koordinációs és egyensúlyérzék fejlesztő feladatokat alkalmazunk játékosabb keretek között.

Zene

Nálunk egész órán szól a zene. Vagy a lejátszóról, vagy mi csináljuk együtt. Minden alkalommal szakítunk időt közös éneklésre és több brazil népi hangszereket is hozunk megismertetni a gyerkőcökkel. A ritmus gyakorlatokkal pedig egy más jellegű képzést is nyújtunk.

Akrobatika alapok

A program legizgalmasabb része, hogy elkezdünk megismerkedni az akrobatika alapjaival. Bukfenc, híd, cigánykerék, kézenállás. Mindegyikből egy kicsi, mert nem lehet elég korán elkezdeni.

Csapatszellem

Mivel a capoeira közösségi sport, nagyon fontos számunkra, hogy a csapat feladatok közben megtanuljanak a gyerekek együttműködni és természetesen ezáltal új barátokra leljenek a foglalkozáson.

A capoeira közel sem annyira idegen már tőlünk, mint 20 éve amikor megjelent Magyarországon. Mára egy igencsak népszerű sporttá nőtte ki magát, ahol a mozgás mellett a közösség is nagy szerepet kap. Maga a capoeira Brazíliából származik, ahol a rabszolgasorba taszított, elhurcolt törzsek tagjai fejlesztették ki, hogy meg tudják védeni magukat. Az idő elteltével természetesen sokat fejlődött, mire a 90-es években elindult világhódító útjára.

“Óriási fejlődést látok Gelló , mióta hozzátok jár. Az önbizalma és a mozgása is fejlődik, és szó szerint imádja az órákat."

L. Anett

Helyszín:

9. kerület Ferencvárosi Művelődési Központ

III. mozgás terem

Haller utca 27.

Időpont:

 Péntek  17:45 – 18:30

 Elérhetőség:  +36307889551   foxhouse.info@gmail.com

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial