Kezdő akrobaták figyelem! Kíváncsiak vagytok, hogyan tudjátok kihozni magatokból a maximumot?

A FOXHOUSE sportegyesület szeptembertől ismét elindítja a kezdő akrobatika edzéseit egy teljesen új edzéstervvel, extra kiegészítő anyagokkal és egy privát faceboook csoporttal a még gyorsabb fejlődésért. 

Kezdő akrobatika

Minden mozgásforma az önkifejezésnek egy eszköze, és különösen igaz ez az akrobatikára is. Sokan azért kezdik el, mert egy nehezebb mozdulat megtanulásával szeretnének kitűnni a tömegből, vagy éppen ellenkezően egyszerűen csak önmaguknak akarják bebizonyítani, hogy ők képesek erre. Azonban a legtöbben nem gondolnak rá, hogy ezeknek a rendkívül összetett-, nagy koncentrációt igénylő mozdulategyütteseknek először mindig az alapjait kell biztonságosan elsajátítani, hogy később ki tudjon teljesedni benne az ember és emellett elkerülje a sérüléseket is. Ez egy hosszú és időigényes folyamat, ami sokszor elrettenti az embereket, így azonnali sikerélmény híjján idő előtt motivációt vesztetten abbahagyják a gyakorlást. 
Mi kezdő edzéseinken ezt próbáljuk megelőzni, még pedig úgy, hogy a legtöbb segítséget igyekszünk megadni ehhez a kezdeti időszakhoz.

Miben különbözik ez más óráktól?

  • professzionális tornapadlós terem, ahol elegendő hely van mindenkinek gyakorolni
  • Minden órán biztosítunk szabad gyakorlásra elég időt és lehetőséget
  • zárt facebook csoportunkba minden résztvevőt szívesen várunk, ahol extra tippeket és az adott órához kapcsolódó anyagokat osztunk meg
  • minden elemhez külön erősítő és nyújtó gyakorlatsort javasolunk az otthoni edzésekhez
  • a csoportos órákon igyekszünk egyénre szabottan foglalkozni és figyelembe venni az egyéni célokat is

Az órák során 3 hónap alatt sorra vesszük az akrobatika „elméleti” kihívásait (egyensúly fejlesztés, belső félelmeinken való felülemelkedés, mozdulatok dinamizálása, koncentráció-fókusz), illetve alapszinten gyakorlati tudásra teszünk szert a fejen- és kézenállásokban, kézenátfordulásokban, aerodinamikát igénylő ugrásokban, további egyéni preferenciákban. Részvétel nem kötött semmihez, bárki nyugodtan csatlakozhat akár menet közben is, de fontos megjegyezni, hogy az órák anyagai egymást kiegészítik és alátámasztják. Érdemes tehát még az elején kezdeni velünk.

Stretching

Kiss Enikő sportegyesületi elnök ajánlásával

Amikor elkezdtem akrobatika edzésekre járni, kedzetben végtelenül lelkes voltam. A legtöbb mozdulathoz meg voltak az alapjaim, így kezdetben elég sokat fejlődtem. Később viszont lankadt a lelkesedésem. Egy idő után úgy éreztem, nem figyelnek eléggé rám, ne azokat az elemeket gyakoroljuk, amiket én szeretnék, és az óra nagy része inkább az erősítéssel telt el, ahelyett, hogy gyakoroltunk volna.

Persze nem fejlődtem már olyan jól, egy idő után el is maradtam az edzésekről.

Sajnos azóta is nagyon bánom, hogy ilyen könnyen feladtam, hiszen az akrobatikához különösen sok kitartás kell, hogy elérd a céljaid és közben motiváltnak kell lenned. Ezekre az elvekre igyekeztük felépítettük fel az akrobatika kezdő kurzusunkat.

Nem szeretnék zsákba macskát árulni, sokat kell majd neked is tenned, hogy a nehéz mozdulatok sikerüljenek, de minden más feltételt igyekszünk mi megteremteni neked. 

  

Miben különbözik ez más óráktól?

Mozgás

Igazi kemény edzés, mely az egész testet átmozgatja és megdolgoztatja. A testkoordináció és az egyensúly látványosan fejlődik óráról órára. A feladatok gyakorlása közben szinte észrevétlenül leszel egyre erősebb és hajlékonyabb. 

Sikerélmény

Az edzéstervet úgy állítottuk össze, hogy mindenki megtalálja benne azt, amit keres. Több apró koreográfiát tervezünk megtanítani, de a koreográfiák között alapozó, erősítő, nyújtó órák is lesznek. Bármi miatt is jöttök hozzánk, itt megtaláljátok, amit kerestek!

Motiváció

A megfelelő motiváció elengedhetetlen, ha gyorsan szeretnél fejlődni. Ehhez szeretnénk segítséget adni egy új zárt csoporttal, ahova minden szükséges segédanyagot és extra tippet feltöltünk, amik az edzéssel kapcsolatosak.

Közösség

A jó edzéshez elengedhetetlen a jó közösség. Fontos számunkra, hogy ez ne csak az a hely legyen, ahova lejársz mozogni, hanem, ahol a barátaiddal együtt fejlődsz. Rengeteg közösségi programot szervezünk edzéseken kívül is legyen szó közös gyakorlásról, vagy egy pörgős esti buliról.

Ha szeretnéd az edzést kipróbálni kockázatmentesen, gyere el az ingyenes nyílt alkalmunkra, október 1-én!

Helyszín:

Pázmány Péter Katolikus Egyetem

Szentkirályi utca 26.

Időpont:

Kedd: 20:00 – 21:30

Egyesületi tagjainknak EXTRA kedvezmény!

Az oktató

Béla a Foxhouse akrobatika oktatója
Bodor Béla

Sziasztok Bodor Bélának hívnak! Már egészen 4 éves korom óta foglalkozom sporttal és azóta is imádok mozogni. Gyerekkén a Judo-n keresztül tanultam önvédelmet és önfegyelmet. Elég sokáig csaknem 10 évig űztem ezt a remek sportot de a közép iskolának hála váltanom kellett. Így hát Capoeirázni kezdtem és egy év brazil harcművészet után a csoporttársaim akik addigra a barátaimmá váltak elvittek először Akrózni. Szinte leírhatatlan az az izgalom az a légkör ami akkor eltalált de azóta is imádom ezt a sportot. Egy olyan mozgásformáról van szó melynek az alap elemei ha nem is nagyon nehezek de alapjául szolgálnak a nehezebb bonyolultabb kombóknak vagy épp egyedi ugrásoknak. Edzéseink során tapasztalni fogjátok majd hogy minden ugrásban minden elemben ott lesznek azok az alap szabályok melyeket ha meg tudtok érteni és megtanultok kivitelezni akkor gyorsan és hatékonyan fogtok fejlődni. Nekem az a célom hogy teljesítsem az Akrobatikához fűződő álmaitokat és hogy fárasztó, tanulságos és jó hangulatú edzéseket tartsak. 

Elérhetőség:          +36301663124 ; +36307889551  foxhouse.info@gmail.com

Foxhouse Sportegyesület oldala:  www.foxhouse.hu

 

© 2019 Foxhouse.