Hogyan kezdj bele az új dolgokba? #2

street workut küzdelem

A gondolat, hogy valamiben nem vagyunk tökéletesek, sokunkat megrémít.  Félünk, hogy nevetségesek leszünk, és félünk, hogy másoknak is feltűnnek majd a hibáink.

De ha hagyod, hogy a kételyek folyamatosan megállítsanak, a világ nagyon kicsinek fog tűnni a számodra.

Őszintén te nem szeretnél inkább olyan ember lenni, aki félelmet nem ismerően éli az életét. Szenvedéllyel, és ha jön egy lehetőség nem hezitál egy percig sem.

hibázunk

Nyitnunk kell a világ felé és új dolgokban felfedezni az élet más nézőpontjait.

Elhagyni az elvárásokat és a félelmet, hogy más emberek mit gondolnak rólunk, a félelmet hogy nem vagyunk tökéletesek. Ezek tudnak igazán gúzsba kötni minket és a legrosszabb, hogy mi tesszük ezt saját magunkkal.

Mondhatod persze magadnak, hogy majd holnaptól, majd jövő héten, majd következő hónapban. 

De hidd el nekem, soha nem fog eljönni a jó idő, soha nem lesz tökéletes az időzítés, soha nem lesz olyan, hogy nincs probléma, soha nem lesz olyan időszak, amikor könnyebb belevágni az újba.

Ha mindig a múltban vagy a jövőben gondolkodunk az sosem vezet minket előre. Ó hányszor gondoltam én is, hogy majd holnaptól neki fogok állni zenét tanulni, mert akkor nem lesz már vizsgaidőszak, munka. És az idő hogy elröppent. A jelenben kell létezünk, ide kell a  fókuszt helyezned. A mostból igyekezz kihozni a legjobbat.

Próbálj így állni ahhoz is, amikor új dolgot próbálsz ki. Érezd jól magad, próbálj meg nevetni magadon. Ne vedd az életet annyira komolyan, hogy elkeserítsen a hibád, és az elméd ki fog nyílni az új lehetőségek felé, hogy fejlődhess.

Ez egy nagy mérföldkő lesz, hogy felfedezd a világot és felfedezd saját magadat is.

Soha nem leszel 100 %-ig felkészülve az új dolgokra, szóval miért ne most kezdenél bele.

The right time is always right now!

Én most már ebben hiszek.

Minden ember, aki jó valamiben egyszer ő is kezdő volt. Annyi a különbség köztetek, hogy ő már belerakta a munkát. Megdolgozott a sikerért, meghozta az áldozatokat és küzdött hosszú időn keresztül.

street workut küzdelem

Ezek az embereket inspirálhatnak téged, így fontos hogy megtaláld őket, de soha ne hasonlítsd össze az ő életük a sajátodéval.

Én folyamatosan ezt tettem. Láttam, hogy ők milyenek, láttam, hogy ehhez képest milyen vagyok. Egyből arra gondoltam, én nem válhatok ilyené és, hogy azzal, hogy megvédjem magamat a csalódástól rögtön el is vetettem, hogy változtassak bámin. 

Abban a pillanatban, hogy felhagytam ezzel, beiratkoztam egy akrobatika órára, s még hosszú az út, de ma már nem gondolom, hogy van számomra lehetetlen.

Az emberek képesek változni. Sőt folyamatosan változnak is anélkül, hogy bármit tennének érte. Te sem vagy ugyanolyan mint pár évvel ezelőtt. A jó hír, hogy ezt a folyamatot akár kontrollálni is tudjuk. A kezünkben van az erő, hogy tovább lépjünk.

Én tudom, hogy nagyon kényelmetlen, mikor a komfortzónából ki kell lépnünk.

Hiszen hirtelen nem találjuk magunkat a biztonságos környezetben, amit már jól ismerünk. Nem tudjuk, hogy mi is fog történni, nincs kontrollunk az események felett.

Egy új területre tévedtünk. Nem tudjuk mi lesz, és hirtelen kicsiknek érezzük magunkat.

Az agyad érzékeli ezt és potenciális veszélyként fogja fel, ezért igyekszik megvédeni téged azzal, hogy megemeli a pulzusod, elkezdesz izzadni és egy kis hang a fejedben kiabál, “Fuss, fuss már el innen!”

De te ki tudod kapcsolni ezt a folyamatot. A lényeg, hogy már az elején megálljt parancsolj ennek a kis hangnak.

Csak mondogasd magadban:

neked szükséged van erre

te tanulni akarsz , fejlődni akarsz

tapasztalni, de legfőképp élni az életed. Hiszen más nem fogja helyetted!

Minden egyes alkalommal, amikor valami újat próbálsz, egyre jobban fogod kezelni a helyzetet. Hiszen már nem lesz ismeretlen az érzés, és már fel tudod magadat készíteni.

Ki fogod tudni zárni a buta gondolatokat, a vélt félelmeidnek nem fogsz teret engedni és egyre szabadabban fogod megélni a pillanatokat.

Nem lesz másként akkor sem, ha elkezdesz egy új edzést. Én a mai napig izgulok, amikor megyek az edzőterem felé. Nem tudom mit talált ki a mester aznapra, meg fogom-e tudni csinálni, vagyok-e elég jó? Vajon ma mit fogok elrontani? De ezeket a buta kérdéseket már viszonylag ösztönösen tudom elnyomni és mikor elkezdődik az edzés már csak oda fókuszálok.

Persze van olyan alkalom, amikor nem sikerül valami. Hibázok sokat és biztos majd az elején te is fogsz. A lényeg, hogy ne add fel, ne gondold azt, hogy ez nem neked való az első nehézségnél.

Nem kell megijedni és főként ne add fel az esélyt magad számára, hogy változtass az életeden.

Egyszerűen csak nevess magadon!

Még a legnagyobb mesterek is folyamatosan tanulnak és képezik magukat és ők is hibáznak. Ebben nincs különbség. Capoeirázhatsz egy vagy 1000 napja, akkor is lesz még mit tanulnod. 

Vegyük csak a mi kis csapatunkat. Minden egyes edzőnk folyamatosan képzi magát, amellett, hogy nektek tartják az órákat. Pontosan azért, hogy nektek is tudjanak minél több újat mutatni, és minél jobban tudjanak titeket is támogatni.

De ehhez először neked kell megtenned az első lépést!

———————

És mit szólnál, ha ezt pont velünk kezdenéd el! 🙂

Szeptemberben ugyanis 3 kurzusunk is indul:

Kedző balett 13. kerületben

Capoeira a 8. kerületben

Capoeira Gödöllőn

Illetve Akrobatika edzés az Astoriánál októbertől

Az első edzéseket mindenhol ingyen próbálhatjátok ki 🙂 Az alábbi képekre kattintva elérheted az események linkjeit.


Capoeira Gödöllőn

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.