CYBERJUMP

A Cyberjump egy trambulin park Budapest budai oldalán, ami egyben a kedvenc gyakorló terünk az akrobatika csoporttal.

Több mint 3000 négyzetméteres területén többek között Dodge ball, Slamball és Bossaball pálya, egy nyílt trambulin pálya, High performance aréna, egy ninja waarior pálya és rengeteg más egyéb játszóeszköz kapott helyet. Jó tudni, hogy mivel ez volt az első ilyen park nálunk, ezt a helyet ismertük és szerettük meg eddig a legjobban. 🙂 

Új Buda Center legfelső emeletén.

1-es villamossal vagy a Móricz Zsigmond tértől induló 33 busszal egyszerűen el lehet jutni, de, aki autóval jön, a center parkolójában le tudja tenni a kocsiját úgy tudom ingyenesen.

A center hátsó oldala felől lehet eljutni a parkba, ahol egy elég bizarr lépcsőházban kell felmenni a legfelső emeletre.

Akrobatika gyakorláshoz szuper lehetőség és mellette borzalmasan jó szórakozás is. Viszont fontos:ez nem egy játszóház! Egy óra ugrálás komoly testmozgásnak számít és bőven kifárasztja az embert. A trambulinok biztonságosak, nincsenek szabadon hagyott szélek, amiben beütheted magadat. A talaj burkolt tatamival így a keményebb felületen is biztonsággal lehet gyakorolni. 

Több hosszú trambulin is van, amin az összetettebb elemekkel lehet kísérletezni.

Van szivacsgödör, bár sajnos csak egy nagyon puha tornaszőnyeg van, úgyhogy a széleken kívül nem lehet máshonnan elrugaszkodni. 

Ezen felül van ninja warrior pálya, ami inkább egy nehezített játszótér gyerekeknek, de így is jó móka.  

Mászófal, illetve slackline kötél is van. Igaz, ezek valószínűleg csak mutatóba kerültek be  a park repertoárjába.

Egy óra alatt mindenesetre kényelmesen végig lehet próbálgatni az összeset és még jól el is fárad az ember. Az igazi hardcore arcok viszont akár 2 óra hosszan is feszegethetik a határokat.

Ez a lehetőség amúgy egy picivel jobban is megéri, mivel az egy órás jegy 2500, a kétórás pedig  4500 Ft.

Csak arra kell figyelni, hogy kezdéskor már felöltözve, ugrálásra készen álljunk, mivel a beengedés minden óra nulla-nullakor történik. Persze később is be lehet menni, de mindenkit ugyanakkor fognak kiterelni, így érdemes időben érkezni. Az ugráló idő amúgy nem egészen egy óra, hiába mutatja ezt nekünk a teremben található visszaszámláló óra (Megfigyeltük, hogy picit siet.), úgyhogy tényleg számít minden perc. 

Miután megérkezel és az első alkalommal jársz itt, a bejáratnál elhelyezett számítógépek valamelyikén regisztrálnod kell magadat. Ezután veheted csak meg a jegyedet a recepciónál. Itt kapod meg a karszalagjaidat, illetve adnak speciális ugráló zoknit is. Ha voltál már itt, akkor nem kell regisztrálnod, viszont a regisztrált email címedet be kell mondanod, így véletlenül se kamu címmel regisztrálj. Ha meg van az előző alkalmas zoknid, akkor azt hozd magaddal, mert ez esetben nem kell újat venned és 500 ft-ot spórolsz.

Az öltözőben nem sok hely van és, ha csúcsidőben mész ez elég problémát jelent. Lakatot a szekrényekhez külön kell kérned és letét ellenében kapod meg. A szekrények kicsik, így ha nagyobb cuccod van, (nálam egy kamera állvány volt a legutóbb), akkor kérd meg a recepciósokat őrizzék meg neked. Jó fejek és berakják hátra.

A beléptetésnél lesz egy külön bemelegítés (nem kell nagy dologra gondolni), illetve felsorolják a szabályokat, aztán mindenki mehet azt csinálni, amit szeretne. Ettől függetlenül a staff emberkék jóarcok és olykor kérés nélkül odajönnek nektek segíteni, ha egy-egy elem nem sikerül.

A legnagyobb probléma a teremmel, hogy a hétvégi és a hétköznap délutáni időpontok tele vannak. Ami persze nem az ő hibájuk, sőt üzleti szemmel ez a cél is, de felhasználói szempontból a túlzsúfoltság vesz az élvezeti értékből. Például nem tudsz egy trambulinon  5-nél többet ugrani, mert várnak többen is rá. Illetve van, aki nem ismeri az oszd meg és uralkodj szabályát és képes fél órára befoglalni egy-egy ugrálót. Ráadásul ezekben az időpontokban nagyon sok a kisgyerek is, akik legtöbbször szülői felügyelet nélkül futkosnak össze-vissza a trambulinok között. A staff általában (sajnos) nem képes velük a szabályokat betartatni, vagy mert kevesen vannak ekkora területre, vagy, mert nem foglalkoznak vele egyáltalán. Sajnos legtöbbször ez utóbbit tapasztaltam. Inkább a vendégeknek segítenek, vagy telefonoznak a sarokban. Történt olyan is, hogy konkrétan én kaptam ki egy gyereket az útból, mert különben boldogan alá rohant volna egyik tanítványom hátraszaltójának. Azért na, ez így elég veszélyes!

Éppen ezért, ha érdemben szeretnétek gyakorolni, mindenképpen estefele vagy, ha tehetitek napközben menjetek. Ötvenszer jobban fogtok járni. 🙂 Ráadásul pénteken 10-ig nyitva vannak, amit általában mi boldogan ki is használunk!

Sajnos a kialakult járványhelyzet miatt nem valószínű, hogy a közeljövőben ellátogathatunk ide, de az biztos, hogy, amint vége lesz ennek, veszem az ugráló zoknim és megyek ökörködni egyet.

by Rosa

https://buda.cyberjump.hu/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.