Rosa

Mi a történeted? Kisebb koromban nem nagyon szerettem mozogni, kicsit pufi gyerek is voltam emiatt. Viszont mindig is én akartam a  legjobb lenni mindenben. Valószínűleg ez vezetett ahhoz, hogy gimnázium alatt, miután egy tesi felmérőn majdnem nekem lett a legrosszabb eredményem, őrült mód elkezdtem edzeni. Először csak otthon végeztem sajáttestsúlyos feladatokat, később pedig már edzőterembe is jártam. Ekkor ismerkedtem meg a capoeirával is, ami mai napig a nagy szerelmem. Rengeteg barátot és szép élményt köszönhetek ennek a sportnak és alapjaiban változtatta meg a személyiségemet. Megtanultam türelmesebb lenni magammal és másokkal szemben is, hogy szeressem az egyszerű dolgokat, és ameddig nem veszítjük el a hitet magunkban, minden sikerülhet. 13 év után viszont úgy éreztem kell valami más is. Milyen érdekes visszatértem oda ahonnan elindultam: ismételten a sajáttestsúlyos edzésnél kötöttem ki. Persze pár edző suli elvégzése után, már sokkal tudatosabban álltam hozzá. Az egész életemet végig kísérő derékfájás miatt pedig ehhez hozzá voltam kénytelen pakolni a jógát is,amit aztán egyáltalán nem bántam meg. Így a capoeira, calisthenics és  jóga triumvirátusa az, ami jelenleg uralja az életem. És azt hiszem így mindennapok is balanszba kerültek 🙂

 

Mi a kedvenc idézeted? „The weakness is just a choice.” Ezt lassan már nem csak az edzésre, hanem az életem minden aspektusára használom. Amikor nincs kedvem felkelni, vagy nem sikerül valami a munkahelyen, vagy egy kellemetlen beszélgetés elé nézek. Mindig eszembe jut ilyenkor, hogy minden helyzetben van választási lehetőségem, mehetek a könnyebb úton is. A csakazértis mentalitásom ekkor rögtön visszatérít a helyes útra.

 

A legjobb barátod hogyan jellemezne téged? Az biztos, hogy az első dolog, amit modana, hogy mérhetetlenül önfejű és makacs vagyok. Tudok küzdeni és elérem, azt amit akarok. Viszont nem minden embertípussal találom meg a hangot és, akit nem kedvelek, azzal hajlamos vagyok goromba is lenni, de a barátaimért akár a világ végére is elmennék.

 

Mit értékelsz legjobban másokban és miért? Az őszinteséget és, ha valaki egyenes, még ha néha ez fáj is. Ha valaki nem bír engem, inkább ne szóljon hozzám, mintsem kamuból jópofizzon velem. Inkább legyünk korrektek egymással és menjen mindenki a maga dolgára. 

Mit tanácsolnál annak, aki először jön az órádra? Próbáljon meg csak magával foglalkozni. Ne törődjön azzal, hogy a másik mit csinál, mennyivel többet tud megcsinálni a fekvőből, csak önmagára fókuszáljon. Minél jobban ki tudjuk zárni a környezetünket, annál jobban tudunk majd magára az edzésre koncentrálni és az eredmények is hamarabb jönnek majd.

Kapcsolódó:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.