Gravity Boulder Bar


A Mammut I. üzletközpont negyedik emeletén kialakított boulder centrum, az itthoni falmászó közösség egyik legkedveltebb helyszíne. Nagyjából 500 nm mászófelületével, több száz útvonallal egyedülálló nem csak Budapesten, de a régióban egyaránt.


A város egyik legforgalmasabb csomópontjának, a Széll Kálmán térnek tőszomszédságában találhatjátok meg a plázát. Csak pár perc séta a metró megállótól, illetve a 4-es, 6-os villamos pont előtte tesz le (Széna tér megálló).


Bár Budapesten több mászóhelyszín közül is lehet választani, mégis ez a tér az ami külcsínre is magával ránt minket.. A kétszintes létesítmény igazi underground hangulatot áraszt.
A terem építészek professzionális mászók és szakember közös munkájaként született, talán ezért is tűnik annyira tökéletesnek az összhatás. Mintha valóban egy barlangban lennénk egy távoli bolygón, ahol a színek sokkal erősebbek.
A terem megalakulásának története már önmagában is megfogott engem, mivel imádom azokat a sztorikat, amiben pár ember összedobja minden tudását és úgy alkotnak valami nagyszerűt.
Ha szeretnél többet olvasni erről és az a terem történetéről, az alábbi Forbes cikket ajánlom figyelmedbe 🙂
https://forbes.hu/a-jo-elet/statikai-remalomnak-tunt-de-megcsinaltak-egy-plazaban-nyilt-meg-budapest-legujabb-maszoterme/


A mászófalak összességében nem annyira magasak, körülbelül 4,5 méteresek. Így az olyan tériszonyosak, mint én is nyugodtan próbálkozhatnak anélkül, hogy lebuknának, hogy nem mernek magasabbra mászni. Viszont nincs biztosítókötél, úgyhogy az esésélménytől sajnos nem kímélhetjük meg magunkat. Ezért is remélem, hogy az extra vastag rétegelt matrac valóban felfogja majd a becsapódást.
A mászófalak nehézségi fokozatai a bejárattól balra indulnak, így fokozatosan lehet egyre nehezebb útvonalkat keresni. Ahol máshol itt is az azonos színű kapaszkodók jelölnek egy útvonalat, a gyerekfalon pedig még állatfigurákkal is megkülönböztetik ezeket.

A beugró 2500 Ft, diákoknak 1500, amennyiben 15 óra előtt jönnek. Ami nem baj, mivel amúgy is érdemes az esti órák helyett korábban érkezni, mert a terem már máris nagy népszerűségnek örvend. A szabadmászáson kívül oktatásra is lehet jelentkezni 2-3 órás intervallumokban. Ilyenkor a jegyek jóval olcsóbbak (óránként 800 Ft) és mindenki megtalálhatja a szintjének megfelelő foglalkozást.
Még az egyetemen jártam tesióra címén mászni. Nem volt hosszú idő, de azt az első alkalom után megtanultam, hogy ildomos olyan ruhában menni, amit nem sajnálsz, ha 10 perc után vastagon beborít a magnézia por. Ugyanez fog a hajaddal és a bőröddel is történni, úgyhogy erre érdemes felkészülni. Minden más cuccot (cipőt, magnéziatartó szütyőt) a teremben is tudsz bérelni, de hozhatsz sajátot is.

Ide garantálom, hogy fogunk majd közös túrát szervezni, mert vagy 1 éve el akarok jutni. Bár a magasságtól való félelmem továbbra is megvan, szóval ezt lehet megbánom még. 😛 Mindenesetre, ha megyünk fogok egy részletesebb élménybeszámolót is írni Nektek.

Mindenkinek szép napot!

https://gravitybudapest.com/

Kapcsolódó:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.