Capoeira – Abolição

#capoeiraabolicao

 

A capoeira közel sem annyira idegen már tőlünk, mint 20 éve amikor megjelent Magyarországon. Mára egy igencsak népszerű sporttá nőtte ki magát, ahol a mozgás mellett a közösség is nagy szerepet kap. 

Maga a capoeira Brazíliából származik, ahol a rabszolgasorba taszított, elhurcolt törzsek tagjai fejlesztették ki, hogy meg tudják védeni magukat. Ezért is tévedés azt mondani, hogy a capoeira nem harcművészet, bár az edzéseink során nagy hangsúlyt fektettünk a zenére, és a ritmusérzék javítására is. Maga a sport előnyei közé sorolandóak még a koordinációképesség, a hajlékonyság és az állóképesség rohamos fejlődése. Szépsége abban is rejlik, hogy mindenki megtalálja számára a kihívást.

Edzéseinket rövid bemelegítéssel kezdjük, melyet az alap rúgások, védekezések gyakorlása követ. Az egyéni és páros mozdulatsorokkal igyekszünk az elengedhetetlen improvizációs képességet fejleszteni. Akrobatikus mozdulatok közül a híd és kézenállás elsajátítása csak a jéghegycsúcsa, a nehezebb mozdulatokban, mint a szaltó és a hátraflikk, is tudunk segíteni. Az óra végén a megtanultak alkalmazása következik egy imitált küzdelemben, amit mi Rodának hívunk. Ha kedvet kaptál valami igazán különlegeshez vár szeretettel az Aboliςão Hungria csapata! 

Órák

Hétfő: 19:00 – 20:00

Péntek: 19:00 – 20:00 

Helyszín

Jelenleg csak az NKE SE keretében végzünk capoeira oktatást. Kérlek látogassatok el a hivatalos oldalaikra.

Oktatók

Magyar Zsolt (Cantor);

Kiss Enikő(Rosa)

Tagfelvétel

Sportegyesületünkhöz tagként csatlakozhat bárki! Ha szeretnél egyesületi közösségünkben tevékenykedni, egy jó csapathoz tartozni vagy csak kedvezményesen részt venni a foglalkozásainkon jelentkezz hozzánk!

Egy kattintás és megnézheted a tagfelvétellel járó kedvezményeket és akár  szükséges dokumentumokat is letöltheted.

Érdekel a tagság

 

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial