Válj erősebbé és magabiztosabbá!

 Kemény edzések. Nagyszerű közösség. Minden amire szükséged van, hogy megtaláld önmagad!

#storytime

Hogyan lett más az életem a capoeira miatt

Gimnazista diákként rémesen unottan teltek a napjaim. Iskola, aztán házi, gépezés, aztán alvás és kezdődött másnap elölről. Mintha a rádióból ugyanaz az egy szám szólna folyamatosan. Bár jók voltak a jegyeim, nem igazán gondoltam, hogy különleges lennék bármiben is. Átlagos voltam a szó legszorosabb értelmében. Pedig valahol mélyen hittem, hogy ennél több van bennem.

Mondd, érezted ezt már te is? Tudod azt a hiányérzetet, hogy te többet szeretnél az élettől. De semmi energiád sincs, annyira, hogy sokszor felkelni sincsen kedved, nem, hogy elmenjél mozogni. Pedig tudod, hogy kellene, de még sincs semmihez kedved. 

Én is ilyen voltam, de egy csapásra megváltozott minden, amikor 10 évvel ezelőtt betévedtem egy capoeira órára…

 “ A capoeira közel sem annyira idegen már tőlünk, mint 20 éve amikor megjelent Magyarországon. Mára egy igencsak népszerű sporttá nőtte ki magát, ahol a mozgás mellett a közösség is nagy szerepet kap. Maga a capoeira Brazíliából származik, ahol a rabszolgasorba taszított, elhurcolt törzsek tagjai fejlesztették ki, hogy meg tudják védeni magukat. Az idő elteltével természetesen sokat fejlődött, mire a 90-es években elindult világhódító útjára.”

 

 Ennyi idő elteltével  úgy gondolom, rengeteg mindent köszönhetek ennek a sportnak. Sokkal magabiztosabb lettem nem csak az edzőteremben, de most már a munkahelyemen is. Sokat tanultam önmagamról és a világról is. Megtanultam küzdeni azért, amit szeretnék és most már úgy gondolom bármit meg tudok valósítani. Rengeteg barátom lett, nem csak itthon, hanem más országból, más földrészekről is. Arról nem is beszélve, hogy a capoeira adta meg az ötletet, hogy beiratkozzak egy sportedző képzésre, amivel egy teljesen más irányban indult el az életem. Most pár év elteltével a kis csapatunkkal olyan  edzés programot dolgoztunk ki, ami a capoeirára építve segítsen másoknak is megtalálni az önmaguk felé vezető utat.

Miben különbözik ez más edzésmódszeről?

Mire számíthatsz egy edzésen?

Mozgás

Igazi kemény edzés, mely az egész testet átmozgatja és megdolgoztatja. Egyszerre képes fejleszteni a hajlékonyságot és az erőt, illetve az állóképességet. Nagy hangsúlyt fektetünk az akrobatikára és a testkoordinációt fejlesztő gyakorlatokra.

Feltöltődés

Az edzéseken garantált a kikapcsolódás. Az oly gyakran használt 'flow' érzést nálunk megtalálod. A mozdulatok végrehajtása közben eszedbe sem fog jutni a munka, a suli vagy bármi más. Itt úgy fáradsz el, hogy utána tele leszel energiával.

Zene

Az órákon folyamatosan szól a zene. Főként tradicionális capoeirás zene, de nem ritka, hogy erősítés közben egy-egy sláger is megszólal. Mivel nagyon fontos eleme ennek a sportnak a zene, sokat szoktunk énekelni, közösen zenélni és a hangszerek használatát is megtanuljuk.

Közösség

A jó edzéshez elengedhetetlen a jó közösség. Fontos számunkra, hogy ez ne csak az a hely legyen, ahova lejársz mozogni, hanem, ahol a barátaiddal együtt fejlődsz. Rengeteg közösségi programot szervezünk edzéseken kívül is legyen szó közös gyakorlásról, vagy egy pörgős esti buliról.

Kipróbálnád? Tötsd le ingyen az 54 oldalas e-bookunkat, melyben 5 db mini tréninget találsz!!

Ha gondolod, nézd meg az egyik fellépésünkről készült videot!!

Sajnos a járvány  helyzet miatt visszamondásra került a teremmel a bérleti szerződésünk. 🙁 Keressük az új helyszínt!

Helyszín:

BGSZC Szent István Technikum és Kollégium

9. kerület, Mester u. 56-58

Hétfő 20:00-21:00

Oktató: Magyar Zsolt

 

Árak:

havidíj: 7000 Ft (tagoknak:5000 Ft)

óradíj: 2000 Ft  (tagoknak: 1800 Ft)

Gyerekeknek:

havidíj: 5000 Ft 

óradíj: 1500 Ft

Oktatók

Kiss Enikő capoeira workout akrobatika oktató
Kiss Enikő - E.Instructora Rosaflor
Magyar Zsolt capoeira workout akrobatika oktató
Magyar Zsolt - Monitor Cantor
João Novais da Silva - Mestre João

Elérhetőség:        

Zsolti: +36 30 973 0157 ;

Iroda: +36 30 788 9551 

foxhouse.info@gmail.com

Foxhouse Sportegyesület oldala:  www.foxhouse.hu

 

© 2020 Foxhouse. 

Adatvédelmi tájékoztató

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial