Mindig is ki szeretted volna próbálni? Vagy már próbáltad és szeretnél még gyakorolni?
Jó hírem van !!

A FOXHOUSE sportegyesület szeptembertől elindítja a legújabb foglalkozását. Velünk szabadon gyakorolhatod a kötéltáncot egy jófej közösségben, akik ugyanúgy fejlődni szeretnének, mint te.

Slackline Szakkör

Biztosan te is láttad már a Margitszigeten vagy a ligetben kifeszített kötélen sétáló, ugráló embereket, akik olyan könnyedén mászkálnak azon a vékony kötélen, mintha az utcán járkálnának. Mondd, te odamentél már ilyenkor megkérdezni, hogy kipróbálhatod-e? Én már igen, de olyan rossz volt, hogy harmadszorra sem tudtam egy lépésnél többet megtenni, anélkül, hogy le ne estem volna. Tovább pedig nem akartam őket feltartani, pedig úgy gyakorlotam volna még. A mi foglalkozásunkban pont az a jó, hogy bárki odajöhet és szabadon gyakorolhat akármenynit is szeretne. Szóval te is! 
 

Hogyan néz ki egy foglalkozás?

A legjobb az egészben, hogy rengeteg lehetőség rejlik eben a sportban. Képzeld, sokan képesek akár cigánykerekezni, szaltózni rajta trambulinnak használva a kötelet, mások jóga gyakorlatokat végeznek. Hihetetlen mennyiféle és fajta mozgást végezhetünk. Persze kitartás és sok gyakorlás kell hozzá, de ha ez megvan, már csak a fantázia szabhat hátárt:D

slackline oktatás budapest

#storyalert

Először a youtubon találkoztam a sportággal még az egyesület előtti időből. Nagyon tetszett, de az első kötél megvétele pár évig váratott magára. Viszont onnantól kezdve egész nyáron csak fel-alá mászkáltunk két fa között a haverokkal. Közben persze, számomra is meglepő módon, egyre több ismerősünk és az egyesület diákjai is csatlakoztak hozzánk. Valamilyen oknál fogva mindenkinek megtetszett ez a kicsit szokatlan sporttág. Innen jött aztán ötlet, hogy mi lenne, ha bevennénk az órarendbe egy külön alkalmat, amikor nem csak mi, hanem mások is tudnának gyakorolni. És tádám megszületett a Foxhouse Sportegyesület Slackline Szakköre.

Kiss Enikő a Foxhouse SE elnöke 

  

Miért jó?

Mozgás

A slacklineban az a jó, hogy bárki, bármilyen testalkattal kipróbálhatja. Nem kell semmilyen előképzettség és technikai tudás. Ettől függetlenül nagyszerű coreizom erősítő és egyensúlyjavító mozgásforma. Hihetetlen gyorsan fejlődik általa a mozgáskoordináció.  

Flow

Gyerekkorodban biztos te is egyensúlyoztál már járdaszegélyen, ahol az volt a cél, hogy ne rakd le a lábad az aszfaltra. Na ez egy picit nehezebb, de ugyanolyan flow élményben lesz részed. 🙂

Motiváció

A megfelelő motiváció elengedhetetlen, ha gyorsan szeretnél fejlődni. Ehhez szeretnénk segítséget adni egy  zárt csoporttal, ahova minden szükséges segédanyagot és extra tippet feltöltünk, amik az edzéssel kapcsolatosak.

Közösség

A jó edzéshez elengedhetetlen a jó közösség. Fontos számunkra, hogy ez ne csak az a hely legyen, ahova lejársz mozogni, hanem, ahol a barátaiddal együtt fejlődsz. Rengeteg közösségi programot szervezünk edzéseken kívül is legyen szó közös gyakorlásról, vagy egy pörgős esti buliról.

Ha szeretnéd az edzést kipróbálni, itt van az foglalkozás facebook eseménye!

Helyszín:

Harsányi János Gazdasági Szakközépiskola és Szakiskola

Pöttyös utcai metrómegállóhoz közel 

1091 Ifjúmunkás utca 31.

Időpont:

Csütörtök: 19:00 – 20:00

Árak:

1500 Ft/alkalom (egyesületi tagoknak: 1000Ft/alaklom)


A foglalkozás védettségi igazolvány nélkül is látogathatóak!

Helyszín:

Orczy-kert

1089 Orczy út 1.

Időpont:

Hétfő: 18:30 – 19:30

Árak:

500 Ft/alkalom (tagoknak díjtalan)

Szakkör vezetőink

Kiss Enikő capoeira workout akrobatika oktató
Kiss Enikő (Roza)
Kakuk Tamás slackline oktatás Budapest
Kakuk Tamás (Tomi)

Iroda: +36 30 788 9551  foxhouse.info@gmail.com

Foxhouse Sportegyesület oldala:  www.foxhouse.hu

 

© 2022 Foxhouse. 

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial